Очакват се повишения на речните нива днес и през следващите

...
 
Очакват се повишения на речните нива днес и през следващите
Коментари Харесай

Очакват се повишения на речните нива

 

Очакват се покачвания на речните равнища през днешния ден и през идващите два дни, оповестиха от Министерството на околната среда и водите, представени от 24 часа.

В сряда (28 юни) и през нощта против четвъртък (29 юни) ще се покачват речните равнища в целия Дунавски басейн, по-съществено в горните елементи от водосбора на р. Искър и във водосборите на реките Янтра и Русенски Лом. В четвъртък денем, още веднъж вследствие на превалявания, се чакат краткотрайни покачвания на речните равнища във водосборите на реките източно от този на р. Искър. В петък (30 юни) речните равнища в басейна ще се намаляват, показаха от Министерство на околната среда и водите.

Краткотрайни покачвания на речните равнища през днешния ден ще има във водосборите на южночерноморските реки. От вечерните часове в сряда до четвъртък на обед, вследствие на превалявания, ще има покачвания на речните равнища в целия Черноморски басейн.

В сряда следобяд и през нощта против четвъртък ще се покачват речните равнища в целия Източнобеломорски басейн, като обилни ще са покачванията в горната част от водосбора на р. Тунджа  и родопските притоци на река Марица. В четвъртък, още веднъж вследствие на превалявания, се чакат по-значителни покачвания във водосборите на р. Арда и Бяла река.

В петък речните равнища в басейна ще се намаляват.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР